Snijd de zeeduivel schuin in dunne plakken van ± 1/2
cm. Dat gaat het
makkelijkst als de vis licht is aangevroren.
Schep op een bord de bloem met wat zout en peper door
elkaar.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange reepjes.
Snijd de ui in halve ringen.
Snipper de knoflook.
Spoel de kappertjes in een zeefje onder de koude kraan af en
laat ze uitlekken.
Halveer de olijven.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Haal de plakjes vis door de gekruide bloem.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en roerbak de
paprika, de ui en de knoflook tot de groenten zacht beginnen
te worden.
Schep er de kappertjes en de olijven door en breng op smaak
met wat zout en peper.
Schep het mengsel in een ovenschaal en houd het in de
voorverwarmde oven warm.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de
visschnitzeltjes met niet teveel tegelijk op hoog vuur aan
beide kanten in enkele minuten
goudbruin.
Houd ze zo nodig eveneens in de oven warm.
Blus de inhoud van de pan af met de wijn en de Noilly Prat,
roer goed en laat inkoken.
Roer er van het vuur af de in klontjes verdeelde boter
door.
Schep het paprikamengsel op de voorverwarmde borden en verdeel
de vis en de saus erover.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |